METROSPORT - Teniszpályák és műfüves focipályák - Pályafoglalás: 06 30 742 0480, (1) 406-5584

TÉLI szezon

Kedves Vendégeink, Sporttársak!

Bár most még meleg van, hamarosan kezdődik a fedettpályás szezon. A pályák értékesítését megkezdtük.

Pályafoglalás kapcsán érdeklődjön a 4065584-es telefonszámon, vagy személyesen a Tenisz Irodában munkanapokon 15-19 óra között (pénteken 15-18).

TÉLI TENISZPÁLYA ÁRAK        TÉLI FOCIPÁLYA ÁRAK

Augusztus folyamán a szabadságolások miatt csak hétfőtől csütörtökig van nyitva az iroda!

winter tennis ho

Metro R.S.C.

Metro Rákosszentmihályi Sport Clubmetrorsc logo

Név : METRO R.S.C.

Székhely: 1162. Budapest, Csömöri út 158.

Alapítva : 1950 színe: kék-fehér

Bírósági nyt. Sz.: 1135

SE nyilvántartási sz.: 2 4697 00901

KSH.sz.: 19805951-9261-521-01

Adószám : 19805951-2-42

Bankszámlaszám : Budapest Bank 10102237-58368800-01000009

Elérhetőség; tel.: 406-5584, Fax: 405-1050 , e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sportegyesületünk 1982 óta fellegvára a tenisz sportnak, versenysport és szabadidősport
területén is .
Klubunk mindig is nevelő egyesület volt. Ez azt jelenti, hogy 5-8 éves kortól edzőink a kiválasztott gyerekeket az első labda megütésétől egészen a korosztályos válogatottságig, a magyar bajnoki címig is el tudják juttatni. Az elmúlt negyedszázad alatt számtalan válogatottat és bajnokot nevelt ki szakosztályunk Ladó Antal, Polyák Ferenc, Szíjj Béla, Gagán Dániel, és Koltai Károly edzők irányításával. Saját nevelésű versenyzőink jelenleg is ott vannak a legjobbak között (Netz András, Kétyi András).
A férfi csapatunk a legmagasabb osztályban, a Szuper Ligában szerepel. A tartalék férfi csapataink OB.II. és Bp. I. osztályban küzdenek az egyesület színeiért.
Ezen kívül természetesen számos korosztályos csapatunk indul a különböző bajnokságokban. Gyermek és újonc csapataink többször nyertek Magyar Bajnokságot, Bugapest Bajnokságot. Az hazai rangsorban szakosztályunk hosszú idő óta az első tízben szerepel.
A Hermann Ottó és Móra Ferenc, XVI. kerületi általános iskolákkal szerződéses kapcsolat keretein belül tartunk folyamatos, szakszerű ( Play & Stay ) képzést a tenisz sportág alapjainak megismertetése céljából az alsó tagozatos iskolásoknak. Gyermekeknek, felnőtteknek minden szinten tudunk egyéni vagy csoportos képzést biztosítani, szakképzett, tapasztalt edzőink révén.

Elnök : Kétyi Zsolt
Elnökség: Gábor György,Koltai Károly, Fehér László, Gáti Tamás, Szénási Kálmán.
Számvizsgáló Bizottság : Kovács Gergely SZ.V.B. elnöke, Szíjj Bálint, Lázár István.

A sportegyesület 2014.12.04.-én tartott, alapszabály szerinti, vezetőség választó közgyűlésén szavazott bizalmat az elnökségnek és elfogadta az elnökség és számvizsgáló bizottság elmúlt két évre vonatkozó teljes körű, szakmai és számviteli beszámolóját illetve meghatározta a következő két év főbb feladatait, irányvonalát.

Alapszabály elérhető itt

 

 

 

FŐNIX SE

Név: Főnix Magyarország Sport Egyesület

Rövid név: Főnix Magyarország SE

Cím: 1162 Budapest, Csömöri út 158.

Alapítás éve: 2014

Nyilvántartási szám: 15587

Nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék.

Adószám: 18618516-1-42

Bankszámlaszám: 12011409-01463964-00100000 Raiffeisen Bank Zrt.

Az egyesület célja (kivonat az alapszabályból):
"A Sportegyesület a rendszeres sportolás, versenyzés, testedzés, az ilyen irányú igények felkeltése, tagjainak nevelése, a társadalmi öntevékenység és a közösségi élet kibontakoztatása céljából létrehozott társadalmi szervezet. A Sportegyesület nemre, nemzetiségre, korra, világnézetre, vallási hovatartozásra tekintet nélkül tömöríti tagjait és számukra lehetőségei keretei között egyesületi életet és sportolási alkalmat teremt. A Sportegyesület támogatja tagságának és a lakosságnak szabadidő sportját, valamint a diáksportot, elősegíti a fiatal, tehetséges sportolók kibontakozását, szakosztályai révén hazai és nemzetközi versenyeken, bajnokságokon, kupákban és mérkőzéseken részt vesz, illetve ilyeneket rendez. Hozzájárul a hazai sportélet és olimpiai mozgalom céljainak megvalósításához, a válogatott keretek működéséhez. A Sportegyesület céljainak megvalósítása érdekében - a jogszabályokban meghatározott keretek között - nemzetközi tevékenységet is folytathat. "

Alapszabály elérhető itt.

 

Mi is az a gyephockey

A gyeplabdáról nagyon jó ismertető található a Wikipedia oldalain. A legfontosabbak külön kiemeljük:

 

Mi kell ehhez a sporthoz?

Egy ütő, egy labda nagypályán 10+1, kispályán 5+1 fős csapatok, és lehetőleg egy műfüves pálya.

Mekkora egy gyeplabda pálya?

A szabadtéri gyeplabda játéktere 91,4 méter hosszú, és 55 méter széles, ami középvonallal, és két negyedvonallal hosszában négy részre osztott. A kaputól egy 14,63 méter sugarú félkör található ezen belül pedig a kaputól 6,475 méterre egy pont, a büntetőpont. A kaputól két oldalra 5-5 méterenként két-két, az alapvonalra merőleges vonal található. A pálya talaja általában műfű.

Milyen speciális felszerelésre van még szükség?

Ajánlott a sípcsontvédő és a fogvédő. A kapus speciális habosított műanyag védőfelszerelést visel. A FŐNIX SE kezdetekben tud felszerelést biztosítani a játék iránt érdeklődőknek.

Mekkora pályán játszanak a FŐNIX SE gyeplabdásai?

Praktikus okokból kispályán edzünk 20x40m.

A gyeplabda versenysport?

Bár a gyeplabda évek óta olimpiai versenysport a FŐNIX SE nagy hangsúlyt fekjtet arra, hogy a játékot amatőrökkel is megismetesse. A szombati JÁTÉKNAP kifejezetten erről szól. Egyszerűsített szabályrendszerrel abszolút kezdők számára is élvezetes a játék. Angliában Rushhockey néven is fút ez a módszer.

 

Pár fontos dolgot kiemelünk

RÉszletes információ a Wikipedián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyeplabda

 

Az alábbi youtube videókon megnézheted a gyeplabda alapjait.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLuyGVxpiODzy-YmiPfS7CBkSh-eG4f3h0

Focibajnokság

A METROSPORT évente 3 kispályás máfüves labdarúgó bajnokságot rendez. Bajnokságaink 4 napon (hétfő, kedd, szerda, csütörtök) zajlanak és 14 fordulóból állnak. A napi bajnokságok legjobbjai meghívásos alapon BAJNOKOK LIGÁJA rájátszáson vesznek részt.

Tavaszi bajnokságunk általában április közepétől augusztus elejéig tart. A mérkőzések végig szabadtéren zajlanak.

Őszi bajnokságunk szeptember elején kezdődik, és december közepén ér véget. Október elejétől sátorral fedett pályán zajlanak a mérkőzések.

Téli bajnokságunk január elejétől április közepéig tart, általában fedett pályán, de az utolsó hét és a BL rájátszás néha belelóg a nyári szabadtéri szezonban.

Az alábbi linkre kattintva elári az aktuális bajnokságok kiírásait.

 

focilabda

metrosport_logo_k

METROSPORT KUPA 2014 TAVASZ

MŰFŰVES LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG

2014.04.21. – 2014.08.02.

Helyszín: METRO sporttelep - 1162 Budapest, Csömöri út 158.

Jelentkezz most, hogy biztos legyen a helyed!